Hier vind je artikelen over konijnengedrag en tips om het leven van je langoor nog leuker te maken.

Schrijven over konijnen, hun training en hun gedrag vind ik een van de leukste dingen die er zijn. Hopelijk kan ik je op deze manier inspireren om het leven van jouw konijnen nog ietsje leuker te maken! Hieronder vind je mijn meest recente schrijfsels.

Zou je over een bepaald onderwerp graag een blog of artikel willen zien? Laat het me weten, dan ga ik ermee aan de slag.

Hartelijke groet,

Hester Stasse van Konijnenproblemen Opgelost

PS: Wil jij een seintje in je inbox als ik een nieuw artikel heb geschreven, een tip heb voor jou en je konijnen of een leuke actie heb? Meld je dan hier aan voor Inspiratie voor Jou en Je Konijnen.

“Een konijn is geen konijn? Dan haal ik er toch gewoon even een tweede konijntje bij.”

Nee, geen goed plan…

Gelukkig weten steeds meer mensen dat konijnen groepsdieren zijn die zich het beste voelen als ze een langorig maatje hebben. Alleen is het bij konijnen helaas geen kwestie van “gewoon even een tweede konijntje erbij halen”. Konijnen zijn namelijk erg kieskeurig wat betreft met wie ze hun leven willen delen.


Vandaar dat de meeste opvangen konijnen niet zomaar plaatsen, maar je samen met je langorige huis- of tuingenoot langs laten komen voor een speeddate. De kans op slagen wordt daardoor een stuk groter omdat jullie samen een betere inschatting kunnen maken of de beide knabbelaars elkaar zien zitten of niet. Simpelweg op basis van het gedrag dat ze laten zien. Er zijn zelfs opvangen waar je konijn op koppelvakantie kan, zodat de verzorgers daar de koppeling gedurende een langere tijd kunnen begeleiden.

Maak dus niet de fout om bij de dierenwinkel of een fokker een superschattig jong konijntje te gaan kopen en dat bij de langoor die jullie al in huis of in de tuin hebben zitten te zetten. Want de kans dat jij een keuze maakt waar je huidige konijn het mee eens is, is vrij klein. Of het lijkt misschien goed te gaan in het begin, totdat het nieuwe diertje in de puberteit komt (lees daarover meer in het korte artikel “Waarom een koppeling met een jong konijn heel vaak mislukt...”).

Konijn erbij? Laat dan vooral de langoor die je al in huis hebt beslissen wie de gelukkige wordt.

Heel veel succes en plezier met je konijnen!Hester, Konijnenproblemen Opgelost

PS: Overweeg jij om je gezin uit te breiden met nog een konijn? Ik geef je graag advies.

Heb je vragen over een van mijn artikelen?

Het zou zonde zijn om daarmee te blijven zitten, dus ik hoor graag van je!