Hier vind je artikelen over konijnengedrag en tips om het leven van je langoor nog leuker te maken.

Schrijven over konijnen, hun training en hun gedrag vind ik een van de leukste dingen die er zijn. Hopelijk kan ik je op deze manier inspireren om het leven van jouw konijnen nog ietsje leuker te maken! Hieronder vind je mijn meest recente schrijfsels.

Zou je over een bepaald onderwerp graag een blog of artikel willen zien? Laat het me weten, dan ga ik ermee aan de slag.

Hartelijke groet,

Hester Stasse van Konijnenproblemen Opgelost

PS: Wil jij een seintje in je inbox als ik een nieuw artikel heb geschreven, een tip heb voor jou en je konijnen of een leuke actie heb? Meld je dan hier aan voor Inspiratie voor Jou en Je Konijnen.

Geef je konijnen eens iets te scheuren

Silver vond dat het de hoogste tijd was voor een konijnentip. Hij liet dat met veel lawaai blijken zodat ik het niet kon missen.

 

Want afwisseling en verrijking van hun omgeving is een aanrader voor ieder (huis)dier. Van het kunnen uitvoeren van natuurlijk gedrag gaan ze zich namelijk beter voelen. In hun koppie. En dus ook in hun lijf.

 

Ik ben een voorstander van simpele, goedkope oplossingen en deze tip vinkt beide hokjes aan.

 

Men neme: een doos, reismandje of kooi en legge daarin een stuk papier. Dat is alles. Het liefst onbedrukt en ongebleekt, want je langoren willen er nog weleens een hapje van nemen.

 

O, en het is zeker aan te bevelen om het papier wat te verfrommelen en te kreuken, want dan lijkt het nog aantrekkelijker te zijn om aan te gaan scheuren, graven, knagen en trekken. Kijk zelf maar in deze YouTube-video van Silver.

 

En dan maar afwachten tot wanneer je konijnen in de gaten krijgen dat er een nieuwe uitdaging op hun wacht.

 

Veel plezier met je konijnen!

 

Hester, Konijnenproblemen Opgelost

PS: Wil jij je konijn(en) meer leuke mogelijkheden aanbieden zodat ze zich lekkerder in hun vel gaan voelen en je probleemgedrag voorkomt? Ik help je daar graag mee.

Heb je vragen over een van mijn artikelen?

Het zou zonde zijn om daarmee te blijven zitten, dus ik hoor graag van je!