Hier vind je artikelen over konijnengedrag en tips om het leven van je langoor nog leuker te maken.

Schrijven over konijnen, hun training en hun gedrag vind ik een van de leukste dingen die er zijn. Hopelijk kan ik je op deze manier inspireren om het leven van jouw konijnen nog ietsje leuker te maken! Hieronder vind je mijn meest recente schrijfsels.

Zou je over een bepaald onderwerp graag een blog of artikel willen zien? Laat het me weten, dan ga ik ermee aan de slag.

Hartelijke groet,

Hester Stasse van Konijnenproblemen Opgelost

PS: Wil jij een seintje in je inbox als ik een nieuw artikel heb geschreven, een tip heb voor jou en je konijnen of een leuke actie heb? Meld je dan hier aan voor Inspiratie voor Jou en Je Konijnen.

Het is weer ruitijd!

De losse haren vliegen je om de oren!

 

Omdat je konijnen graag willen dat hun haar goed zit, wassen ze zichzelf vaak en dat betekent dat ze op dit moment een extra lading vacht binnenkrijgen. Dit kan tot verstoppingen leiden in de maag of darmen.

 

Even goed opletten dus wat voor keutels je konijnen produceren:
* zijn ze kleiner dan normaal?
* zien ze eruit als kettingen, verbonden door haren?
Dan is het oppassen geblazen, want dan dreigen ze een verstopping te krijgen.

 

Het eten van veel hooi en het drinken van water helpt je konijnen om de haren op een natuurlijke manier af te voeren. Zorg er dus zeker in de ruiperiode voor dat ze niet zonder hooi of water komen te zitten. Ennuh... eigenlijk geldt dat ze altijd toegang moeten hebben tot hooi en water. 😉

Je kunt je konijnen extra helpen bij het verharen door ze elke dag een of meer lijnzaadbrokjes te geven (de hoeveelheid hangt o.a. af van hun gewicht). Als ze heel sterk verharen, dan zou je daarnaast preventief Prozyme kunnen geven over hun groenvoer. Deze artikelen kan je bijvoorbeeld bij Chanty Place bestellen. Daar kan je overigens ook hooipakketten voor konijnen die slecht hooi eten vinden.

 

‼️ Keutelt een van je konijnen opeens helemaal niet meer, ga dan direct naar een konijnkundige dierenarts, want dan kan het helemaal mis zijn! ‼️

Veel plezier met je konijnen! 🐰😊🐰

 

Hester, Konijnenproblemen Opgelost

PS: Heb jij vragen over het gedrag van je konijn? En staat het antwoord niet in de checklist? Stuur me dan graag even een berichtje.

Heb je vragen over een van mijn artikelen?

Het zou zonde zijn om daarmee te blijven zitten, dus ik hoor graag van je!