Hier vind je artikelen over konijnengedrag en tips om het leven van je langoor nog leuker te maken.

Schrijven over konijnen, hun training en hun gedrag vind ik een van de leukste dingen die er zijn. Hopelijk kan ik je op deze manier inspireren om het leven van jouw konijnen nog ietsje leuker te maken! Hieronder vind je mijn meest recente schrijfsels.

Zou je over een bepaald onderwerp graag een blog of artikel willen zien? Laat het me weten, dan ga ik ermee aan de slag.

Hartelijke groet,

Hester Stasse van Konijnenproblemen Opgelost

PS: Wil jij een seintje in je inbox als ik een nieuw artikel heb geschreven, een tip heb voor jou en je konijnen of een leuke actie heb? Meld je dan hier aan voor Inspiratie voor Jou en Je Konijnen.

Huiskonijnen? Bescherm je kabels!

Hartstikke gezellig, zo'n koppel konijnen los in huis! Alleen is het wel een goed plan om je kabels te beschermen, anders kan dat voor gevaarlijke situaties zorgen. 😱⚡️


Het doorknagen van kabels is natuurlijk konijnengedrag. In het wild wonen konijnen in enorme holenstelsels. Als ze bij het graven daarvan een wortel van een boom of struik tegenkomen, "knippen" ze die even vakkundig door. Op die manier hoeven ze er niet omheen te graven en kunnen ze ongehinderd door hun gangen huppelen. Een electriciteitskabel heeft veel weg van een boomwortel en is dan ook geen enkel probleem voor de scherpe snijtanden van een konijn.


Met andere woorden, om ervoor te zorgen dat je kabels heel blijven en jij of je kinderen geen schok kunnen krijgen, is het belangrijk om er een beschermend jasje omheen te maken. Een van de makkelijkste, goedkoopste en stijlvolste manieren vind ik zelf om er een stuk doorzichtige tuinslang omheen te doen. Deze kan je in verschillende diameters per meter kopen bij een bouwmarkt als Hornbach.

Met een scherp mes snij je vervolgens de binnenkant van de tuinslang open, zodat je de kabel erin kunt doen. Het einde van de slang kun je met een stukje doorzichtige tape aan de stekker vastmaken zodat hij niet kan verschuiven. Een andere manier is om het eind met een stevig stukje binddraad vast te klemmen.

Heb je meerdere kabels lopen op een bepaalde plek in je kamer, dan kan je ofwel een stuk tuinslang met een grotere diameter, ofwel een kabelbeschermer gebruiken. Zorg er in het laatste geval wel goed voor dat deze niet open kan gaan staan, anders kunnen je langoren toch nog bij je kabels. Ook hierbij kunnen stukjes tape of binddraad uitkomst bieden.

Wel zo'n veilig gevoel!

 

Veel plezier met je huiskonijnen!

 

Hester, Konijnenproblemen Opgelost

PS: Meer tips om je huis konijnveilig te maken? Ik kijk graag met je mee om simpele oplossingen te vinden.

Heb je vragen over een van mijn artikelen?

Het zou zonde zijn om daarmee te blijven zitten, dus ik hoor graag van je!