Hier vind je artikelen over konijnengedrag en tips om het leven van je langoor nog leuker te maken.

Schrijven over konijnen, hun training en hun gedrag vind ik een van de leukste dingen die er zijn. Hopelijk kan ik je op deze manier inspireren om het leven van jouw konijnen nog ietsje leuker te maken! Hieronder vind je mijn meest recente schrijfsels.

Zou je over een bepaald onderwerp graag een blog of artikel willen zien? Laat het me weten, dan ga ik ermee aan de slag.

Hartelijke groet,

Hester Stasse van Konijnenproblemen Opgelost

PS: Wil jij een seintje in je inbox als ik een nieuw artikel heb geschreven, een tip heb voor jou en je konijnen of een leuke actie heb? Meld je dan hier aan voor Inspiratie voor Jou en Je Konijnen.

Konijnen uit de "kast"!

Wanneer houden we eens op met konijnen (en veel andere dieren) in hokken te stoppen die qua verhouding niet groter zijn dan een wc voor ons? De meest prachtige benamingen komen voorbij: "konijnenflat", "grand lodge", "rabbit villa", "estate". En ook al hebben ze een mooi randje, een raampje met luikjes ervoor, een superstrakke vormgeving, of juist een chaletachtig uiterlijk, dat maakt ze helaas nog steeds in de meeste gevallen veel te klein voor een dier dat gemaakt is om te bewegen, zoals een konijn.


Minstens 2 vierkante meter per konijn

Een blij konijn heeft behalve een langorig maatje en onbeperkt toegang tot hooi en water, ruimte nodig. Veel ruimte. Om te rennen en te springen, om te onderzoeken, om samen of alleen op een veilig plekje te relaxen. De minimale permanente leefruimte die een konijn nodig heeft is 2 vierkante meter. Per konijn. Voor twee langoren heb je dus 4 vierkante meter permanente leefruimte nodig. Minimaal. En permanent betekent 24 uur per dag voor alle duidelijkheid.


In- EN uitgang

Meer ruimte is uiteraard altijd fijner en zorgt samen met meerdere schuilplekken die een in- en een uitgang hebben voor (nog) meer harmonie in de konijnenrelatie. (Konijnen zijn net mensen wat dat betreft. ) Heb je die ruimte niet tot je beschikking, doe jezelf en konijnen dan een plezier door voor het konijn op de tweede foto te kiezen. Dat is ook superzacht en interactief, maar kan iets beter omgaan met een te kleine woning en alleen wonen. Daarnaast is het veel goedkoper in het onderhoud.

 

Dussuh... zijn jouw konijnen al uit de kast?

 

Hester, Konijnenproblemen Opgelost

PS: Hulp nodig bij het bepalen van de ideale leefomstandigheden van jouw konijn(en)?Stuur me een berichtje, dan maken we een afspraak!

Heb je vragen over een van mijn artikelen?

Het zou zonde zijn om daarmee te blijven zitten, dus ik hoor graag van je!