Hier vind je artikelen over konijnengedrag en tips om het leven van je langoor nog leuker te maken.

Schrijven over konijnen, hun training en hun gedrag vind ik een van de leukste dingen die er zijn. Hopelijk kan ik je op deze manier inspireren om het leven van jouw konijnen nog ietsje leuker te maken! Hieronder vind je mijn meest recente schrijfsels.

Zou je over een bepaald onderwerp graag een blog of artikel willen zien? Laat het me weten, dan ga ik ermee aan de slag.

Hartelijke groet,

Hester Stasse van Konijnenproblemen Opgelost

PS: Wil jij een seintje in je inbox als ik een nieuw artikel heb geschreven, een tip heb voor jou en je konijnen of een leuke actie heb? Meld je dan hier aan voor Inspiratie voor Jou en Je Konijnen.

Koop geen knaagstenen voor je konijn

Wat baal ik enorm van die producten waarvan de fabrikanten en de dierenwinkel beweren dat je konijn ze nodig heeft, maar die juist gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken!

Voor de maand van de gebitsverzorging wordt met de calciumhartjes op de foto geadverteerd. "Dragen bij aan een goede tandverzorging voor je konijn of knaagdier."

NIET KOPEN!

 

Echt niet! Het probleem van zulke knaagstenen is namelijk dat er bijna altijd te veel calcium in zit. En omdat zo'n hartje gezellig aan de kooi bevestigd wordt, kan je konijn er naar hartenlust aan gaan knagen wanneer hij maar wil. Ook als hij zich bijvoorbeeld verveelt. Met als gevolg dat zo'n knaagsteentje binnen de kortste keren op is en je konijn veel te veel calcium binnen heeft gekregen.

 

Bij een heleboel dieren is dat geen enkel probleem, maar bij konijnen bestaat er een dikke kans dat ze er "sludgy bladder" van krijgen (ofwel dikke drab gaan plassen), of zelfs blaasstenen. Die laatste zijn bijzonder pijnlijk en moeten meestal operatief worden verwijderd.

 

Met andere woorden:

 

Geef je konijn GEEN KNAAGSTENEN!

 

Wat kan je hem dan wel geven om ervoor te zorgen dat zijn tanden goed afslijten?

 

HEEL VEEL HOOI!

 

Minstens zoveel volume als je konijn zelf inneemt per dag. Want hooi, daar zijn konijnentanden tenslotte voor gemaakt. 🐰🍽🐰😉

 

 

 

Hester, Konijnenproblemen Opgelost - Eerste Hulp Bij Konijnengedragsproblemen

 

PS: Heb jij vragen over wat je je konijn wel en juist niet te eten moet geven? Laat het me weten, dan geef ik je graag tips.

Heb je vragen over een van mijn artikelen?

Het zou zonde zijn om daarmee te blijven zitten, dus ik hoor graag van je!