Artikelen en tips

Hier vind je artikelen over konijnengedrag en tips om het leven van je langoor nog leuker te maken.

Schrijven over konijnen, hun training en hun gedrag vind ik een van de leukste dingen die er zijn. Hopelijk kan ik je op deze manier inspireren om het leven van jouw konijnen nog ietsje leuker te maken! Hieronder vind je mijn meest recente schrijfsels.

Zou je over een bepaald onderwerp graag een blog of artikel willen zien? Laat het me weten, dan ga ik ermee aan de slag.

Hartelijke groet,

Hester Stasse van Konijnenproblemen Opgelost

PS: Wil jij een seintje in je inbox als ik een nieuw artikel heb geschreven, een tip heb voor jou en je konijnen of een leuke actie heb? Meld je dan hier aan voor Inspiratie voor Jou en Je Konijnen.


Waarom een koppeling met een jong konijn heel vaak mislukt

De afgelopen weken heb ik regelmatig mailtjes en chatberichten gekregen van konijneneigenaren met een jong konijnenkoppel dat plotseling was gaan vechten. Uiteraard ben ik hartstikke blij dat steeds meer mensen weten dat konijnen groepsdieren zijn en zich dus het beste voelen als ze een langorig maatje hebben. Alleen bestaan er best wel wat misverstanden over het vinden van een geschikte partner, heb ik gemerkt. In dit korte artikel lees je waarom het vaak misgaat als je een jong konijn koppelt aan jouw volwassen langorige maatje.

Lees meer

Het is weer ruitijd!

Omdat je konijnen graag willen dat hun haar goed zit, wassen ze zichzelf vaak en dat betekent dat ze op dit moment een extra lading vacht binnenkrijgen. Dit kan tot verstoppingen leiden in de maag of darmen. Weet jij hoe je dat kunt voorkomen?

Lees meer

Konijnen zitten graag op de uitkijk

In het wild leven konijnen in holen onder de grond; dat weet iedereen. Maar wist je dat ze het ook graag wat hogerop zoeken?

Lees meer

Huiskonijnen? Bescherm je kabels!

Hartstikke gezellig, zo'n koppel konijnen los in huis! Alleen is het wel een goed plan om je kabels te beschermen, anders kan dat voor gevaarlijke situaties zorgen. Hier zijn wat tips.

Lees meer

Ook konijnen houden van dozen!

Krijg jij regelmatig een pakketje thuisgestuurd? Zet de verpakking dan vooral eens in je kamer of ren. Waarom? Je leest het in dit korte artikeltje.

Lees meer

De beste konijnenvoerbak is geen voerbak

Het zal je vast ook weleens zijn opgevallen: je hebt het voerbakje van je konijn(en) nog maar net neergezet en het is alweer leeg. Voor mij was dat de reden om naar alternatieven te gaan zoeken. En dan het liefst iets waardoor mijn langorige huisgenoten zowel langer bezig waren met eten, als dat ze er extra veel plezier in zouden hebben. Voerballen werkten prima, alleen waren ze niet makkelijk te vullen met een schep brokjes en daarnaast rolden ze te gemakkelijk onder de bank of kast.

Ik vond een veel beter alternatief.

Lees meer

Heb je vragen over een van mijn artikelen?

Het zou zonde zijn om daarmee te blijven zitten, dus ik hoor graag van je!