Hier vind je artikelen over konijnengedrag en tips om het leven van je langoor nog leuker te maken.

Schrijven over konijnen, hun training en hun gedrag vind ik een van de leukste dingen die er zijn. Hopelijk kan ik je op deze manier inspireren om het leven van jouw konijnen nog ietsje leuker te maken! Hieronder vind je mijn meest recente schrijfsels.

Zou je over een bepaald onderwerp graag een blog of artikel willen zien? Laat het me weten, dan ga ik ermee aan de slag.

Hartelijke groet,

Hester Stasse van Konijnenproblemen Opgelost

PS: Wil jij een seintje in je inbox als ik een nieuw artikel heb geschreven, een tip heb voor jou en je konijnen of een leuke actie heb? Meld je dan hier aan voor Inspiratie voor Jou en Je Konijnen.


Code Rood

Als je konijn gedrag vertoont wat hij anders nooit vertoont, dan is er eigenlijk altijd iets aan de hand. Zo kwam Silver vanmorgen niet naar de keuken toen ik ontbijt stond te maken voor hem en Angel. Dat is echt niets voor hem, want normaalgesproken is hij er als de kippen bij als er iets te snaaien valt.


Toen ik hem een klein stukje wortel, een stukje wortelloof en vervolgens een brokje aanbood op de leunstoel waar hij zich verschanst had, liet hij die liggen. Hij oogde ook niet helemaal als zijn vrolijke zelf: oogjes half gesloten, buikje wat opgetrokken, naar binnen gekeerde blik. En hij kroop telkens in een hoekje.


O o..


Silver had duidelijk buikpijn en dus werd het direct code rood bij mij. Omdat hij gigantisch in de rui is op dit moment was een verstopping het meest logisch, dus heeft hij gelijk water en medicijn gekregen. Een tijdje later heb ik hem weer water gegeven, wat appelmoes gedwangvoerd (foto) en zijn buikje gemasseerd.


Nu kan ik opgelucht adem halen: hij eet weer zelf, is actief en zoekt het gezelschap van Angel op. Want wat kan je je ontzettend rot voelen als er iets mis is met een van je dieren


Herken jij wanneer je konijn zich niet lekker voelt? Wat is er dan anders dan anders?Hester, Konijnenproblemen Opgelost - Eerste Hulp bij Konijnengedragsproblemen

PS: Weten wat je moet doen als je konijn zich niet lekker voelt? De Stichting Konijnenbelangen heeft een boekje gemaakt over veel voorkomende ziekten bij konijnen en wat je daaraan kan doen. Je kunt het hier gratis downloaden. Is het geen code rood, maar wil je het gedrag van je konijn graag beter leren begrijpen? Dan help ik je graag verder.

Heb je vragen over een van mijn artikelen?

Het zou zonde zijn om daarmee te blijven zitten, dus ik hoor graag van je!