Hier vind je artikelen over konijnengedrag en tips om het leven van je langoor nog leuker te maken.

Schrijven over konijnen, hun training en hun gedrag vind ik een van de leukste dingen die er zijn. Hopelijk kan ik je op deze manier inspireren om het leven van jouw konijnen nog ietsje leuker te maken! Hieronder vind je mijn meest recente schrijfsels.

Zou je over een bepaald onderwerp graag een blog of artikel willen zien? Laat het me weten, dan ga ik ermee aan de slag.

Hartelijke groet,

Hester Stasse van Konijnenproblemen Opgelost

PS: Wil jij een seintje in je inbox als ik een nieuw artikel heb geschreven, een tip heb voor jou en je konijnen of een leuke actie heb? Meld je dan hier aan voor Inspiratie voor Jou en Je Konijnen.


Konijnen los in huis?

Als ik vertel dat ik mijn huis deel met twee langorige huisgenoten die 24/7 los lopen, krijg ik regelmatig verbaasde reacties. "Konijnen? Wat is daar nou aan?" vraagt de persoon in kwestie 9 van de 10 keren.

Er blijken nog heel wat mensen rond te lopen die konijnen associëren met zo'n zielig diertje dat het grootste deel van de tijd alleen in een hokje ergens achterin de tuin zit en zo nu en dan wat gras mag eten in zo'n driehoekig rennetje.


Maar als een konijn de mogelijkheid krijgt om meerdere uren per dag vrij rond te lopen, dan zie je pas wat voor leuke dieren het eigenlijk zijn.


Dieren die net als honden of katten lekker bij je komen liggen of op schoot springen. Die komen kijken wat je aan het doen bent (zoals Silver op de foto). Dieren die naar hun naam luisteren en die makkelijk trucjes kunnen leren. Dieren die in de keuken verschijnen als het "koekjestijd" is. Of als je de koelkast opendoet. En dieren die je duidelijk gemist hebben als je een paar dagen weg bent geweest en blij zijn om je weer te zien.

"Maar ligt je hele huis niet vol met keutels dan?" is de volgende vraag. En daar moet ik eigenlijk best wel hard om lachen. Want ja, er blijft weleens een keutel hangen tussen hun teentjes als ze uit hun toiletbak springen, maar dat is meer uitzondering dan regel. En ik moet zeggen dat ik liever zo'n droog knikkertje opruim dan een honden- of kattendrol.

Verder vermoed ik dat konijnen sneller en makkelijker zindelijk te "maken" zijn dan andere dieren. Bij de meeste langoren die hier in huis hebben gewoond was het een kwestie van een paar van hun keutels in een toiletbak leggen en ervoor zorgen dat er wat hooi in lag om op te knabbelen en het was geregeld. Vandaar dat ik twijfel aan het woord "maken"; ze zijn van nature al zindelijk.


Dussuh... ja, ik deel mijn huis met twee konijnen. En dat is hartstikke gezellig! 🐰😊🐰


Hoe zit dat bij jou - heb jij binnenkonijnen en krijg jij ook weleens zulke reacties? Of zit je erover te denken om je konijnen binnen te gaan houden? Ik hoor het graag en denk als je wil ook mee over oplossingen om dat gladjes te laten verlopen.


Hester, Konijnenproblemen Opgelost

Heb je vragen over een van mijn artikelen?

Het zou zonde zijn om daarmee te blijven zitten, dus ik hoor graag van je!