Artikelen en tips

Hier vind je artikelen over konijnengedrag en tips om het leven van je langoor nog leuker te maken.

Schrijven over konijnen, hun training en hun gedrag vind ik een van de leukste dingen die er zijn. Hopelijk kan ik je op deze manier inspireren om het leven van jouw konijnen nog ietsje leuker te maken! Hieronder vind je mijn meest recente schrijfsels.

Zou je over een bepaald onderwerp graag een blog of artikel willen zien? Laat het me weten, dan ga ik ermee aan de slag.

Hartelijke groet,

Hester Stasse van Konijnenproblemen Opgelost

PS: Wil jij een seintje in je inbox als ik een nieuw artikel heb geschreven, een tip heb voor jou en je konijnen of een leuke actie heb? Meld je dan hier aan voor Inspiratie voor Jou en Je Konijnen.


Konijnen zitten graag op de uitkijk

In het wild leven konijnen in holen onder de grond; dat weet iedereen. Maar wist je dat ze het ook graag wat hogerop zoeken?


Door ergens op te gaan zitten, hebben konijnen een prima uitzicht over hun omgeving. Zeker als ze een plek in de buurt hebben waar ze in geval van nood snel naartoe kunnen vluchten, of als ze een dakje boven hun kop hebben, zal een konijn zich veilig genoeg voelen om een zitplek uit te kiezen die boven de begane grond ligt.

Ik heb zelf verschillende mogelijkheden in mijn kamer en in de buitenren voor de konijnen om op te klimmen of te springen, en daar maken ze dankbaar gebruik van. Op de foto zie je Angel op de eerste verdieping van een kattenkrabpaal zitten. Ze kan daar echt uren blijven en ligt er zelfs zo nu en dan te slapen. Zo veilig voelt ze zich dus op die plek.


Heb je de mogelijkheid, zorg dan voor wat hoogteverschillen in de ruimte waar je konijnen de meeste tijd doorbrengen. Dat zullen ze zeker op prijs stellen!

Veel plezier met je konijnen!


Hester, Konijnenproblemen Opgelost

PS: Kan jij meer op maat gemaakte tips gebruiken voor jouw langoren? Kijk even hier, want ik help je daar graag mee.

Heb je vragen over een van mijn artikelen?

Het zou zonde zijn om daarmee te blijven zitten, dus ik hoor graag van je!