Hier vind je artikelen over konijnengedrag en tips om het leven van je langoor nog leuker te maken.

Schrijven over konijnen, hun training en hun gedrag vind ik een van de leukste dingen die er zijn. Hopelijk kan ik je op deze manier inspireren om het leven van jouw konijnen nog ietsje leuker te maken! Hieronder vind je mijn meest recente schrijfsels.

Zou je over een bepaald onderwerp graag een blog of artikel willen zien? Laat het me weten, dan ga ik ermee aan de slag.

Hartelijke groet,

Hester Stasse van Konijnenproblemen Opgelost

PS: Wil jij een seintje in je inbox als ik een nieuw artikel heb geschreven, een tip heb voor jou en je konijnen of een leuke actie heb? Meld je dan hier aan voor Inspiratie voor Jou en Je Konijnen.


Ook konijnen houden van dozen!

Ofwel: een hele goedkope manier om de nieuwsgierigheid van je konijnen te prikkelen


Krijg jij regelmatig een pakketje thuisgestuurd? Zet de verpakking dan vooral eens in je kamer of ren.


Groot of klein, met gaten erin of zonder - zo'n nieuw ding zorgt er altijd voor dat je langoren geprikkeld worden om op onderzoek uit te gaan. En hebben ze hem eenmaal uitgebreid besnuffeld, er met hun kin overheen gestreken en hem opzij geduwd, dan is de kans groot dat ze er op of in gaan zitten. Een grote doos kan je nog interessanter maken door er met een hobbymes twee gaten in uit te snijden (konijnen houden ervan als er meer dan een in-/uitgang is). En anders maken je langoren die er zelf waarschijnlijk wel in.


Vinden jouw konijnen het supereng om de doos te benaderen? Strooi er dan eens een paar brokjes omheen. Grote kans dat ze hun angst binnen de kortste keren overwinnen.

Veel plezier met je konijnen!


Hester, Konijnenproblemen Opgelost

PS: Meer tips waar je konijnen blij van worden? Stuur me een bericht om een belafspraak te maken , dan kijken we samen wat het beste bij jou en je langoren past.

Heb je vragen over een van mijn artikelen?

Het zou zonde zijn om daarmee te blijven zitten, dus ik hoor graag van je!