Hier vind je artikelen over konijnengedrag en tips om het leven van je langoor nog leuker te maken.

Schrijven over konijnen, hun training en hun gedrag vind ik een van de leukste dingen die er zijn. Hopelijk kan ik je op deze manier inspireren om het leven van jouw konijnen nog ietsje leuker te maken! Hieronder vind je mijn meest recente schrijfsels.

Zou je over een bepaald onderwerp graag een blog of artikel willen zien? Laat het me weten, dan ga ik ermee aan de slag.

Hartelijke groet,

Hester Stasse van Konijnenproblemen Opgelost

PS: Wil jij een seintje in je inbox als ik een nieuw artikel heb geschreven, een tip heb voor jou en je konijnen of een leuke actie heb? Meld je dan hier aan voor Inspiratie voor Jou en Je Konijnen.


De beste konijnenvoerbak is geen voerbak

Het zal je vast ook weleens zijn opgevallen: je hebt het voerbakje van je konijn(en) nog maar net neergezet en het is alweer leeg. Voor mij was dat de reden om naar alternatieven te gaan zoeken. En dan het liefst iets waardoor mijn langorige huisgenoten zowel langer bezig waren met eten, als dat ze er extra veel plezier in zouden hebben. Voerballen werkten prima, alleen waren ze niet makkelijk te vullen met een schep brokjes en daarnaast rolden ze te gemakkelijk onder de bank of kast.


Tijdens een van mijn zoektochten op internet kwam ik de Pipolino tegen. Een cilinder waarin je door te draaien een verschillend aantal gaatjes kunt kiezen waar het voer doorheen valt en waarbij je een klepje kunt openen om een schepje voer erin te doen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten: van Small voor kittens, cavia's en konijnen tot en met XXL voor paarden. Omdat ik de kleur van de kleinere modellen verschrikkelijk vond (roze, lichtgevend groen en babyblauw), heb ik het Large model (rood met zwart) gekozen en dat werkte fantastisch voor River en Angel (beide rond de 2 kg).


Ook Silver en Angel zijn fan


In de handleiding werd geadviseerd om te beginnen met alle gaatjes open en daar wat voer omheen te strooien, maar omdat Sunshine en River allang gewend waren aan voerballen en voerspelletjes, was dat veel te makkelijk voor hun. Ik heb dus al direct de cilinder zo ingesteld dat er maar een gaatje half open bleef. Aan het enthousiasme te merken waarmee ze achter de Pipolino aangingen en waarmee ze er dag in dag uit achteraan blijven rennen, valt het concept prima in de smaak. Bijkomend voordeel is dat de cilinder zo dik is dat hij niet onder de kast of de bank kan rollen, wat bij de meeste voerballen wel gebeurt. Ondanks dat ik 's ochtends en 's avonds een minimale hoeveelheid brokjes geef, zit er vaak nog steeds wat in als ik het klepje openmaak voor de volgende maaltijd.


Kijk hier hoe River en Angel achter de Pipolino aangaan.


Meerdere keren per dag zoeken River en Angel, ofwel samen ofwel alleen, de Pipolino op om te kijken of er nog iets in zit en rennen ze ermee door de kamer. Hierbij worden ze niet alleen fysiek maar ook mentaal uitgedaagd, bijvoorbeeld als hij tegen de muur is aangerold of een beetje klem is komen te zitten. De dierenarts is bijzonder te spreken over de fitheid en spiermassa van mijn langorige huisgenoten en zelf ben ik daar uiteraard ook hartstikke blij mee. Echt een dikke aanrader dus!


Veel plezier met je konijnen!


Hester, Konijnenproblemen Opgelost

PS: Wil jij ervoor zorgen dat je konijn meer gaat bewegen? Ik kijk graag met je mee om oplossingen te vinden die bij jullie passen!

Heb je vragen over een van mijn artikelen?

Het zou zonde zijn om daarmee te blijven zitten, dus ik hoor graag van je!