Hulp aan huis

NB: Ik streef ernaar om binnen 2 werkdagen te antwoorden. Vermoed je een lichamelijk probleem, raadpleeg dan altijd een konijnkundige dierenarts.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Nadat je vragen hebt beantwoord over je konijn en zijn gedrag via de vragenlijst die ik je toestuur, kom ik bij jullie langs om het gedrag van je langoor te bekijken. Ik geef je inzicht in wat er waarschijnlijk aan de hand is en geef je direct na het consult al een aantal tips waar je mee aan de slag kunt. Binnen een week mail ik je het verslag van mijn bezoek met daarin een analyse van het probleemgedrag en een behandelplan om dat gedrag te verbeteren. Uiteraard afgestemd op jouw situatie en mogelijkheden, en die van je konijn natuurlijk.

Uitdagende situaties waar ik je mee kan helpen:

* agressie naar andere konijnen (grommen, bijten, krabben)

* agressie naar mensen (grommen, bijten, krabben)

* keutelen of plassen in huis

* urine sproeien op andere konijnen en/of op mensen

* vacht uittrekken

* knagen aan de kooi, het hok, plinten, kabels, of meubels

* continu stampen

* behang van de muur af trekken

* graven in huis en/of de tuin op plekken waar dat niet mag

* koppelen van konijnen

* angst voor mensen, andere huisdieren, geluiden of situaties

Staat het probleem van jouw konijn(en) er niet bij? Een verbetering is vrijwel altijd te realiseren, dus bel, app, mail, gebruik het contactformulier of stuur een bericht via Facebook Messenger om de mogelijkheden te bespreken.

Let op: Vanwege de situatie rond Corona is het ook mogelijk om een virtueel huisbezoek af te spreken. Hierbij "leid jij me rond" bij je konijnen via FaceTime, de videochat-functie van WhatsApp, of een ander videochat-programma. Ook het vraaggesprek doen we dan uiteraard op afstand.

Wat maakt mijn adviezen zo effectief?

Ik maak een zorgvuldige analyse van het gedrag en waardoor het veroorzaakt is.

Ik leg het gedrag van je konijn en wat het veroorzaakt heeft uit in begrijpelijke taal.

Jouw persoonlijke situatie en mogelijkheden vormen de basis van het behandelplan.

Geen symptoombestrijding; de gedragsadviezen zijn gericht op het oplossen van de oorzaken van het gedrag.

De aanbevolen adviezen hebben hun effectiviteit in de praktijk bewezen en zijn wetenschappelijk onderbouwd.

Ik ben gecertificeerd Konijnengedragstherapeut (Tinley Academie voor Dierengedrag) en heb dus een stevige theoretische fundering waar ik op kan bouwen.

Jouw investering

Om ervoor te zorgen dat je konijn zich beter in zijn vel gaat voelen, zal je ook zelf iets in hem moeten investeren. In veel gevallen zal het daarbij gaan om het aanpassen van zijn leefomgeving, of om het aanbieden van activiteiten die hij als konijn nodig heeft, zoals graven, knabbelen en knagen. Het kan ook zijn dat ik je tips geef om je langoor ander gedrag aan te leren.

De investering die ik vraag voor het analyseren van het gedrag van jouw lango(or)(en) tijdens een 1 tot 1,5 uur durend (virtueel) consult bij je thuis, het samenstellen van het gedragsrapport, het geven van op maat gemaakte tips en de mogelijkheid om tot een jaar na het consult een opvolgingsconsult van een kwartier te hebben, is slechts 90 euro exclusief reiskosten (0,40 euro/km heen en weer vanaf 5694 SP Son en Breugel, op basis van de snelste route volgens Google Maps). Het grote voordeel van een bezoek aan huis is uiteraard dat ik makkelijker kan zien wanneer het mis gaat, situaties kan uittesten en beter kan inschatten welke oplossingen snel een verandering kunnen geven. Daarnaast kan ik gedragstraining direct voordoen en je begeleiden om het zelf te doen.

Ben je bereid om tijd, geld en energie in het oplossen van de situatie te steken, dan is de kans het grootst dat je konijn over niet al te lange tijd weer vrolijk rondhuppelt. En jij ook.

NB: Ik streef ernaar om binnen 2 werkdagen te antwoorden. Vermoed je een lichamelijk probleem, raadpleeg dan altijd een konijnkundige dierenarts.