Overweeg je om een konijn te kopen? Dan geef ik je graag advies!

Het lijken zulke makkelijke huisdieren, die konijnen. Maar uit ervaring weet ik dat er heel wat meer komt kijken bij het gezond en blij houden van die leuke langoren dan je vantevoren denkt. Vandaar dat ik je graag help om de juiste keuze te maken, zodat jij het konijn vindt dat het beste bij je past.

Want wat is nou beter; een jong konijn of een volwassen dier? Welk konijnenras past bij jou? Moet je er een of twee kopen? En als het er twee moeten zijn, kies je dan voor twee broertjes, twee zusjes, een broertje en een zusje, of twee volslagen vreemde konijnen? Kan je je konijn het beste kopen bij de dierenwinkel, bij een fokker, of bij een konijnenopvang? Wat eet een konijn en hoe verzorg je hem het beste? Hoe voorkom je dat hij vervelend gedrag ontwikkelt? Kan je een konijn ook zindelijk maken en hoe moet dat dan?

Er zijn zoveel vragen als je goed gaat nadenken over je nieuwe huisgenootje(s) die ik met veel plezier voor je beantwoord. Zeker omdat ik gemerkt heb dat dierenartsen en dierenwinkels helaas vaak de verkeerde informatie geven.

Een konijn? Of is twee toch beter?

Vind het konijn dat bij jou past

Samen kijken we naar de situatie bij jou thuis en bespreken we vragen als:

* Heb je al (ervaring met) een of meer konijnen?

* Hoeveel tijd heb je voor je nieuwe huisgenootje(s)?

* Hoe wil je hem/haar/ze huisvesten?

* Hoeveel ruimte heb je in je huis en/of tuin?

* Zijn er kinderen (op komst)?

* Zijn er andere huisdieren in huis?

* Hoeveel weet je over wat konijnen nodig hebben?

* Wat weet je al over de kosten die komen kijken bij het gezond en blij houden van konijnen?

* Welk beeld heb je over een konijn bij jou in huis of in de tuin?

Jouw investering

Voor een telefonisch consult van een half uur waarin we ingaan op de bovenstaande punten en waarin je me alles kunt vragen om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de komst van je nieuwe konijn(en), vraag ik een investering van slechts 27,50 euro. Duurt het gesprek langer, dan geldt hiervoor een extra investering van 13,75 per kwartier. Je kunt me uiteraard alle vragen stellen die je bezighouden in die tijd.

Uiteraard kan ik ook live of virtueel bij jou thuis komen kijken om je advies te geven over waar en hoe een konijn zich het snelste bij je thuis zal voelen. Hiervoor vraag ik een investering van 27,50 euro per half uur. Ook hierbij geldt een extra investering van 13,75 per kwartier als we langer praten. Op afstand (via FaceTime, de videochat-functie van WhatsApp, of een ander videochat-programma) is dat uiteraard exclusief reiskosten. Kom ik live bij jou thuis dan komt er een investering van 0,40 euro/km heen en weer vanaf 5694 SP Son en Breugel (op basis van de snelste route volgens Google Maps) bij.

NB: Ik streef ernaar om binnen 2 werkdagen te antwoorden.