Hoe gaat dat in zijn werk?

Woon je ver weg of heb je weinig tijd? Liever geen huisbezoek vanwege Corona? Geen probleem! Bij sommige gedragsproblemen is het voldoende om telefonisch te bespreken wat er aan de hand is. Uiteraard helpt het dan wel als je een filmpje van het gedrag hebt. Dit mail je naar Hester nadat je het online intake-formulier hebt ingevuld. Vervolgens plannen we een telefoon- of Skype-gesprek waarin ik eventueel nog wat aanvullende vragen stel en je vertel wat ik denk dat er aan de hand is. Daarnaast krijg je tips waarmee je direct aan de slag kan. In plaats van het telefoongesprek kun je ervoor kiezen om een beknopte schriftelijke analyse van het probleemgedrag te ontvangen en een schriftelijk behandelplan om het gedrag te verbeteren.

Let op: als het om een gecompliceerd probleem gaat, zou het kunnen dat het zien van een filmpje en het stellen van vragen via de telefoon niet genoeg zijn voor mij om inzicht te krijgen in de situatie. In zo'n geval zal ik voorstellen om langs te komen.

Uitdagende situaties waar ik je mee kan helpen:

* agressie naar andere konijnen (grommen, bijten, krabben)

* agressie naar mensen (grommen, bijten, krabben)

* keutelen of plassen in huis

* urine sproeien op andere konijnen en/of op mensen

* vacht uittrekken

* knagen aan de kooi, het hok, plinten, kabels, of meubels

* behang van de muur af trekken

* graven in huis en/of de tuin op plekken waar dat niet mag

* koppelen van konijnen

* angst voor mensen, andere huisdieren, geluiden of situaties

Staat het probleem van jouw konijn(en) er niet bij? Een verbetering is vrijwel altijd te realiseren, dus bel, app, mail, gebruik het contactformulier of stuur een bericht via Facebook Messenger om de mogelijkheden te bespreken.

Wat maakt mijn adviezen zo effectief?

Ik maak een zorgvuldige analyse van het gedrag en waardoor het veroorzaakt is.

Ik leg het gedrag van je konijn en wat het veroorzaakt heeft uit in begrijpelijke taal.

Jouw persoonlijke situatie en mogelijkheden vormen de basis van het behandelplan.

Geen symptoombestrijding; de gedragsadviezen zijn gericht op het oplossen van de oorzaken van het gedrag.

De aanbevolen adviezen hebben hun effectiviteit in de praktijk bewezen en zijn wetenschappelijk onderbouwd.

Ik ben gecertificeerd Konijnengedragstherapeut (Tinley Academie voor Dierengedrag) en heb dus een stevige theoretische fundering waar ik op kan bouwen.

Jouw investering

Om ervoor te zorgen dat je konijn zich beter in zijn vel gaat voelen, zal je ook zelf iets in hem moeten investeren. In veel gevallen zal het daarbij gaan om het aanpassen van zijn leefomgeving, of om het aanbieden van activiteiten die hij als konijn nodig heeft, zoals graven, knabbelen en knagen. Het kan ook zijn dat ik je tips geef om je langoor ander gedrag aan te leren.

De investering die ik vraag voor het analyseren van het gedrag van jouw lango(or)(en) naar aanleiding van je filmpje(s) en de vragenlijst die ik je toestuur, een consultgesprek via de telefoon of Skype van ongeveer 45 minuten, OF het samenstellen van een beknopt schriftelijk gedragsrapport op basis van de verstrekte gegevens, het mondeling en schriftelijk geven van op maat gemaakte tips plus de mogelijkheid om tot een jaar na het consult een opvolgingsconsult van een kwartier te hebben, is slechts 55 euro. Duurt het consultgesprek langer, dan geldt hiervoor een extra investering van 11,25 per kwartier. Je kunt me uiteraard alle vragen over konijnengedrag stellen die je bezighouden in die tijd.

Een telefonisch consult van een half uur (zonder van tevoren informatie of filmpjes in te sturen, zonder schriftelijk gedragsrapport en zonder schriftelijke tips) is overigens ook mogelijk; hiervoor vraag ik een investering van 22,50 euro. Duurt het consultgesprek langer, dan geldt hiervoor een extra investering van 11,25 per kwartier. Je kunt me uiteraard alle vragen over konijnengedrag stellen die je bezighouden in die tijd.

Ben je bereid om tijd, geld en energie in het oplossen van de situatie te steken, dan is de kans het grootst dat je konijn over niet al te lange tijd weer vrolijk rondhuppelt. En jij ook.