Over mij

Dieren...

...zijn misschien wel de belangrijkste rode draad in mijn leven. Van kleins af aan heb ik me verdiept in de kenmerken en het gedrag van veel verschillende diersoorten, waarbij konijnen, paarden, wolven en roofvogels me het meest fascineerden. Maar ook de beweegredenen van mensen boeiden me mateloos. Ik wilde begrijpen wat er in die koppen omging; waarom dieren en mensen reageerden zoals ze reageerden.

Vanaf het moment dat ik kon lezen heb ik stapels boeken verslonden over dieren- en mensengedrag. Daarnaast ging ik vaak naar dierentuinen en natuurgebieden om dieren te observeren en volgde ik een groot aantal workshops en leergangen om mijn inzicht in hun gedrag te vergroten. Ongemerkt leerde ik op die manier ook een heleboel over mezelf.

Gecertificeerd Konijnengedragstherapeut

Van mijn passie heb ik mijn werk gemaakt: onder de naam Man en Paard Coaching coach ik mensen om de volgende stap te zetten in hun leven en daarbij zet ik paarden in. Naast gecertificeerd Gedragstherapeut voor Konijnen ben ik tevens afgestudeerd als Gedragstherapeut voor Paarden - beide aan de Tinley Academie voor Dier en Gedrag. Verder ben ik in april 2018 geslaagd voor de opleiding tot Instructeur Paard en Gedrag bij E-quine.com. Mijn adviezen zijn dan ook wetenschappelijk onderbouwd en hebben hun effectiviteit in de praktijk bewezen.


Paarden en konijnen? Die combinatie klinkt in eerste instantie misschien wat vreemd. Maar mensen die niet veel over de edele viervoeters weten zullen versteld staan hoeveel overeenkomsten deze twee diersoorten met elkaar hebben, dus zo'n rare combinatie is het niet. Sterker nog, ik heb al vaak kennis over paardengedrag kunnen gebruiken bij het interpreteren van wat mijn konijnen deden en omgekeerd.

Co-coach Levi en ik.

Met konijnen...

...kwam ik al vroeg in contact. Op mijn derde verjaardag kreeg ik Knabbeltand (links) van een tante. Sinds dat moment zijn er nog vele langoren gevolgd, elk met zijn of haar unieke persoonlijkheid en gebruiksaanwijzing.

Op dit moment...

...deel ik mijn huis en tuin met River (links) en Angel (rechts). Letterlijk, want die twee lopen 24 uur per dag los door de woonkamer en in een grote ren in de tuin als de temperatuur het toelaat.